Als ik op een dag niet veel te doen heb, bak ik graag iets lekkers. Dadeltaart is één van mijn favorieten. Het is heel lekker en ook nog eens super makkelijk te maken. Voorheen maakte ik deze met roomboter en Maria koekjes. Helaas kan ik geen lactose verdragen en past dit ook niet meer in mijn plantaardige voedingspatroon. Waar ik voorheen eens in de maand dadeltaart maakte, maakte ik het nu nooit meer. Totdat ik ontdekte dat veel supermarkten vergelijkbare biscuitjes zonder lactose hebben van het huismerk. Ik ging daar dus ook direct mee aan de slag. Deze vegan dadeltaart is super lekker! Het is geen taart die je dagelijks moet eten maar zie het echt als snoepmomentje.

Vind je het leuk wat wij doen? Ben je blij met de recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Wat heb je nodig voor deze vegan dadeltaart?

Brownie blik, steelpan, bakpapier
Optioneel: Keukenmachine

 • 250 gram ontpitte dadels
 • 85 gram Becel original
 • 20 maria biscuitje (let op, van Verkade zijn niet vegan)
 • 30 gram kokosrasp ( ter garnering)

Hoe maak je deze vegan dadeltaart?

 1. Smelt de boter in een het pannetje op laag vuur.
 2. Doe de dadels in de keukenmachine samen met twee biscuitjes. en laat de keukenmachine draaien tot het hele kleine stukjes zijn geworden. Heb je geen keukenmachine? Snijd de dadels dan heel fijn.
 3. Haal de gesmolten boter van het vuur
 4. Schep de dadels bij de gesmolten boter en roer goed door elkaar.
 5. Breek de overige biscuitjes in stukjes van ongeveer 2 cm. Doe de koekstukjes erbij in de pan. Roer ook dit weer goed door.
 6. Leg het bakpapier in het blik en stort het dadenmengsel hierop. Strijk met de achterkant van een lepel de taart glad.
 7. Garneer de taart met kokosrasp.
 8. Zet de taart een uur in de koelkast om uit te harden. Snijd de taart daarna in vierkantjes.

Mmmm smullen!

vegan dadeltaart - puur Suzanne

Wil je starten met een gezonde en meer plantaardige levensstijl? Bestel dan mijn boek: Vaker Plantaardig! 

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)