Als ik op een dag niet veel te doen heb, bak ik graag iets lekkers. Dadeltaart is één van mijn favorieten. Het is heel lekker en ook nog eens super makkelijk te maken. Voorheen maakte ik deze met roomboter en Maria koekjes. Helaas kan ik geen lactose verdragen en past dit ook niet meer in mijn plantaardige voedingspatroon. Waar ik voorheen eens in de maand dadeltaart maakte, maakte ik het nu nooit meer. Totdat ik ontdekte dat veel supermarkten vergelijkbare biscuitjes zonder lactose hebben van het huismerk. Ik ging daar dus ook direct mee aan de slag. Deze vegan dadeltaart is super lekker! Het is geen taart die je dagelijks moet eten maar zie het echt als snoepmomentje.
Vind je het leuk wat wij doen? Ben je blij met de recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
Wat heb je nodig voor deze vegan dadeltaart?
Brownie blik, steelpan, bakpapier
Optioneel: Keukenmachine
- 250 gram ontpitte dadels
- 85 gram Becel original
- 20 maria biscuitje (let op, van Verkade zijn niet vegan)
- 30 gram kokosrasp ( ter garnering)
Hoe maak je deze vegan dadeltaart?
- Smelt de boter in een het pannetje op laag vuur.
- Doe de dadels in de keukenmachine samen met twee biscuitjes. en laat de keukenmachine draaien tot het hele kleine stukjes zijn geworden. Heb je geen keukenmachine? Snijd de dadels dan heel fijn.
- Haal de gesmolten boter van het vuur
- Schep de dadels bij de gesmolten boter en roer goed door elkaar.
- Breek de overige biscuitjes in stukjes van ongeveer 2 cm. Doe de koekstukjes erbij in de pan. Roer ook dit weer goed door.
- Leg het bakpapier in het blik en stort het dadenmengsel hierop. Strijk met de achterkant van een lepel de taart glad.
- Garneer de taart met kokosrasp.
- Zet de taart een uur in de koelkast om uit te harden. Snijd de taart daarna in vierkantjes.
Mmmm smullen!
Wil je starten met een gezonde en meer plantaardige levensstijl? Bestel dan mijn boek: Vaker Plantaardig!
- Vegan karamel bars - 15/10/2023
- Havermoutcrumble met aardbeien - 15/09/2023
- Smoothiebowl choco loco - 04/09/2023
Gefeliciteerd Suzanne, fijne dag! Wat een heerlijke taart zeg, geniet ervan!
Happy birthday girl!! En wat een lekker recept! In Vlissingen werkte ik jarenlang naar een Bagels. Elke week haalde ik er wel koffie en een taartje. Mijn lievelings was vijgencake maar de dadentaart ging er ook wel in. Jammer genoeg zitten ze er niet meer :-( Fijne verjaardag, ook al vier je het niet! Liefs
Proficiat! En bedankt voor alle inspiratie het hele jaar door! !
Van harte gefeliciteerd….ik wens je een hele mooie dag toe en een gelukkig en gezond nieuw levensjaar…..
Hm ik heb alle ingrediënten in huis èn vrij vandaag. Zal ik? Van harte gefeliciteerd meis en een fijne dag gewenst! X
Ik zou het gewoon doen ;-)
Gefeliciteerd met je verjaardag en maak er een mooie dag van! Dank voor je inspiratie.
Gefeliciteerd en een fijne dag!
Gefeliciteerd! Geniet van jouw dag en deze taart (hij ziet er echt te lekker uit!)!
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
Ik ga morgen je dadeltaart maken, ben benieuwd! :-)
Nogmaals van harte gefeliciteerd!
Enne, wat zou ik kunnen gebruiken in plaats van mariakaakjes? Ik probeer net zonder suiker en tarwe te eten…. :-)
Ik denk koekjes zonder suiker en tarwe ;-) Dit recept is echt als snoepmoment bedoelt en heb hier geen gezond alternatief voor.
Van harte gefeliciteerd :). Geniet ervan!
Lijkt me heerlijk Suzanne! Is er ook iets wat je kunt gebruiken i.p.v. mariakoekjes, of heb je deze echt nodig voor het recept?
Nee, dan zou ik voor andere koekjes gaan. Dit geeft juist de bite aan deze taart.
Misschien dan toch eens proberen met Mariakoekjes, zo slecht zijn ze eigenlijk ook weer niet hé?
Oh wat super lekker! En je hebt ook weinig ingredienten nodig. Yumm!
Heerlijk! Deze ga ik maken om te trakteren op mijn werk. En makkelijk glutenvrij te maken met glutenvrije mariakoekjes. Hoe groot is de vorm die je hiervoor hebt gebruikt en hoeveel stukken haal je eruit?
Ja inderdaad kan zeker met glutenvrije koekjes. Het is een standaard brownie blik van 18x 25cm. Zeker wel 15 stukjes!
Hoi Suzanne, ik heb gezocht naar een brownieblik maar kon alleen een vierkanten springvorm vinden van 23×23. Denk je dat ik meer ingredienten moet gebruiken? Ik heb anders ook een ronden springvorm van ongeveer 22 cm liggen, zou die beter uitkomen denk je? Bedankt vast!
Het formaat is niet helemaal van belang want het deeg is vrij hard waardoor het niet uitloopt in het blik dus zou gebruiken wat je in huis hebt en dan gewoon wat ruimte van je bakblik onbedekt laten.
Oee, ik ben nu toch wel benieuwd naar de koekjes ;-)
Hmm, lijkt me heerlijk. Ga het snel een keer maken!
Ja, doen :-)