Wauw, wat een heerlijk weer. De zomer is nu echt begonnen. Met dit weer wil je toch vooral heel veel buiten zijn en genieten van het mooie weer. Ik denk dan aan eten en drinken in de tuin met goed gezelschap.

Vorige week genoot ik samen met Dennis van zo’n heerlijke zomeravond. Samen schoven wij aan in een prachtige tuin, namelijk de Boergondische Tuijn in het Land van Cuijk (Sint Anthonis). In deze tuin draait het om een goei leven. Net als in de rest van het Land van Cuijk waar de mensen gastvrij zijn in deze groene omgeving.

Dat genieten van de Brabantse gastvrijheid en gemoedelijkheid hebben wij ervaren. Aan een rustig landweggetje in het buitengebied van Sint Anthonis vindt je de tuin van Gertie en Harrie. Het is een prachtige tuin vol met heel veel soorten tomaten (145!) paprika’s, pepertjes, kruiden, vergeten groenten en eetbare bloemen. Zij werken met de Kosmosagenda van Maria Thun. Dit houdt in dat zij, zaaien, bewerken en oogsten aan de hand van de stand van de zon, maan en planeten. Zij hebben hun tuin de naam de ‘Boergondische Tuijn’ gegeven omdat zij culinair koken en -inmaken uit hun biologische moestuin en boomgaard.

Bij aankomst kregen we een heerlijk welkomstdrankje dat bestond uit frambozen uit eigen tuin, met wat prosecco en bruiswater. Daarna mochten we aan de lange tafel aanschuiven. We kregen toen verschillende soepen met verschillende groenten uit de tuin. Daar werden stokbroden bij geserveerd met verse huisgemaakte boters, zoals basilicum-, lavendel-, zongedroogde tomaatjes en tuinkruidenboter.
Daarna stond er een heerlijk saladebuffet voor ons klaar. Met echt de allermooiste salades die ik ooit heb gezien. Gertie had in de ochtend alle ingrediënten uit de tuin gehaald inclusief de eetbare bloemen. Daarnaast stond de BBQ aan en was er zalm, groentenspiezen en hing er een biologisch speenvarken aan het spit. Tijdens het diner werden er heerlijke fruitwaters en wijnen geserveerd. Het diner sloten we af met een fruit dessert en daarna kregen we een rondleiding door de tuin. Wat een fijne avond was dat!

Klinkt fantastisch toch?

Beelden zeggen meer dan woorden, zie hieronder een sfeerimpressie.

 

Eten in de Boergondische Tuijn
 
 

En mocht je nog meer mooie plekken in Brabant weten waar ik echt een keer naar toe moet, laat het mij dan vooral weten.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)