Wat mijn favoriete ontbijt is? Dit is nog steeds havermout. Ik eet het regelmatig met appel of gebakken banaan maar de laatste tijd is deze havermoutpap met peer en gember mijn favoriet.

Het is echt een heerlijk voedzaam ontbijt. Ik ontbijt meestal tussen 10 en 11 uur. De eerste uren in de ochtend heb ik namelijk nooit echt trek in eten. Ik krijg regelmatig de opmerking: Maar je moet toch gelijk ontbijten? Nee, hoor! Doe vooral wat voor jou prettig voelt. En luister naar jouw lichaam. Mijn lichaam heeft in de vroege ochtend nog geen behoeften aan eten. Ik drink wel altijd wat thee en een kop koffie. Het ontbijt uitstellen is echt niet erg, maar zorg er wel voor dat de eerste maaltijd van de dag voedzaam is. Dat scheelt later op de dag dat je gaat snaaien. Ben je ook een late ontbijter?

Recept: Havermout met peer en gember

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

 • 1 kleine peer, in stukjes gesneden (met schil)
 • theelepel kokosolie
 • 0,25 liter havermelk (een ander plantaardige melk kan ook)
 • 40 gram havermout
 • 1 theelepel kaneel
 • een heel klein stukje gember, fijngesneden
 • ter garnering 5 pecannoten

Hoe maak je deze havermout met peer?

 1. Verwarm de kokosolie in de steelpan. Voeg de stukjes peer, gember en de kaneel toe. En verwarm dit voor zo’n 2 minuten. Voeg nu de melk toe en roer dit goed door elkaar.
 2. Roer hierna de havermout er doorheen.
 3. Breng het aan de kook. Als het kookt zet je het vuur lager en laat dit zo’n twee minuten staan.  Zorg wel dat je het af en toe doorroert met een lepel.
 4. Haal de steelpan van het vuur. Schep de havermout in een kom en garneer met de pecannoten.

Eet smakelijk!

Havermout met peer en gember - www.puursuzanne.nl

Wil je mijn recepten en artikelen in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)