Vandaag ga ik een heerlijke vegetarische stoofpot met linzen met jullie delen. Ik maakte dit vorige week voor het eerst en ik weet zeker dat ik het deze winter nog veel vaker zal maken. Het is een heerlijke verwarmende maaltijd. Het recept is voor 4 personen, maar is dit teveel dan kun je het prima invriezen zodat je er op een later moment nog een keer van kan genieten. Zo heb je op dagen dat je geen zin hebt om te koken toch een gezonde maaltijd in een handomdraai op tafel staan. Erg lekker met naan of couscous.

Het geheim van deze stoofpot is de heerlijke Marokkaanse stoofgroenten kruiden van Euroma. Ingrediënten van de Marokkaanse stoofgroenten kruiden zijn: ui, tomaat, knoflook, 7,4% korianderblad, peterselie, 5% korianderzaad, komijn, 4% gember, zwarte peper, 3% kaneel.

Dit kruidenmengsel komt uit de nieuwste productlijn Wereldse Melanges van Euroma. Er zijn maar liefst vijftien Wereldse Melanges. Al deze kruiden bevatten geen zout, suiker of andere toevoegingen. Het zijn 100% pure kruiden- en specerijenmelanges. Klinkt goed hé? Deze kruidenmengsels maken het koken een stuk makkelijker. En zijn gewoon verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

Naast dat de kruiden heel erg lekker zijn en niet mogen ontbreken in de keuken zijn de verpakkingen ook nog eens heel duurzaam. De etiketten op de kruidenpotjes van Euroma zijn peel off gemaakt. Als het potje leeg is, kun je het dus gemakkelijk hergebruiken, maar als je de potjes niet wil bewaren kun je het gemakkelijk recyclen. Het glas kan in de glasbak en de deksels bij het blik.

Recept: vegetarische stoofpot met linzen

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • halve pompoen
  • groene paprika
  • 150 gram rode linzen
  • 10 gedroogde abrikozen, fijngesneden
  • 3 eetlepels Marokkaanse stoofgroenten kruiden van Euroma
  • blik tomaten in blokjes (400 gram)
  • drie eetlepels olijfolie

Hoe maak je deze vegetarische stoofpot?

  1. Snipper de ui. Snijd ook alvast de pompoen, de aubergine en de paprika in stukjes. De aubergine en pompoen hoef je niet heel fijn te snijden. Ik schil de pompoen niet omdat ik het lekker vind om een bite in de stoofpot te hebben. Mocht je dit niet lekker vinden, dan kun je de pompoen natuurlijk altijd even schillen.
  2. Zet een pan op het vuur en verhit de 2 eetlepels olie. Bak de ui 10 minuten op laag vuur en voeg vervolgens 3 eetlepels kruiden toe. Bak 2 minuten de kruiden mee terwijl je regelmatig roert.
  3. Voeg nu de aubergine, de pompoenblokjes en een eetlepel olie toe en bak dit 2 minuten aan.
  4. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, paprika en linzen toe. Roer goed door en voeg 0,1 liter water toe. Roer nogmaals goed door. Breng aan de kook, roer zo nu en dan en voeg extra water toe wanneer je merkt dat het te droog wordt.
  5. In totaal kook je de stoofpot ongeveer 25 minuten. Langer kan ook als je merkt dat de pompoen nog niet zo zacht is. Het is belangrijk dat de pompoen lekker zacht wordt. Voeg de laatste 2 minuten de gedroogde abrikozen toe (zorg dat je deze hebt fijngesneden).

Eet smakelijk!

Stoofpot met linzen - www.puursuzanne.nl

Wil je weer lekker in je vel zitten en meer energie hebben? Doe dan mee met de Eat Good, Feel Good challenge. 

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Euroma. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)