De lente komt er weer aan. Bij mij begint het alweer te kriebelen. De deuren gaan open, de natuur wordt wakker en de energie gaat stromen. En wat is er nu fijner dan dit nieuwe begin extra kracht bij te zetten met een grote schoonmaak? Hoe pak je dat aan? Ik geef je vandaag 5 handige tips voor een duurzame voorjaarsschoonmaak en deel daarnaast onderaan dit artikel een kortingscode. Zodat jij voordelig en duurzaam aan de slag kunt gaan met jouw voorjaarsschoonmaak.

Maak het leuk voor jezelf

Niet voor iedereen is schoonmaken een hobby, dit geldt ook voor mij. Zet daarom je favoriete muziek aan en denk aan het resultaat erna, vaak iets om trots op te zijn. Trakteer jezelf na de schoonmaakklus op een vers gebakken bananenbrood. Bak het bananenbrood voordat je de keuken gaat poetsen, wel zo slim.

Zet alles open

In de winter heb je de deuren en ramen meestal dicht. Begin met alles even open te zetten. Het is heerlijk om wat frisse lucht door de ruimtes te laten waaien. Ook altijd een mooi om de ventilatieroosters die je misschien boven je ramen hebt weer open te zetten. Hiermee verbeter je de luchtkwaliteit in huis. Ik zet zelf dagelijks mijn ramen een kwartiertje open.

Maak een planning

Ga niet als een kip zonder kop te werk. Maak een planning. Ik vind het zelf om handig om het per ruimte aan te pakken. Zo hou ik overzicht en haal ik mezelf niet in één keer teveel werk op de hals. Het moet tenslotte wel leuk blijven.

Ga voor duurzame schoonmaakmiddelen

Zorg  goed voor jezelf en de natuur. Kies daarom voor natuurlijke en biologische schoonmaakmiddelen. Zoals de producten van BIOnyx. Deze producten zijn sterk geconcentreerd en moeten dus worden aangelegd met water. Hierdoor heb je veel minder nodig en doe je er ook veel langer mee. Naast duurzaam dus ook lekker zuinig.

Zoals ik eerder aangaf is het handig om te plannen wat je allemaal schoon wilt maken. Kijk dan goed welke middelen je hiervoor nodig hebt. In een vochtige ruimte als bijvoorbeeld de badkamer ontstaan vaak schimmels op muren en/of plafond, altijd handig om voor hiervoor een goede biologische schimmelreiniger in huis te hebben. De biologische schimmelreiniger van BIOnyx gebruik ik zelf voor mijn badkamer. Deze verwijdert makkelijk en snel de schimmel. Deze schimmelreiniger bestaat uit natuurlijke ingrediënten en is biologisch afbreekbaar.

Om schimmel te voorkomen in de badkamer is het belangrijk dat je deze ruimte goed lucht en na elke douchebeurt de badkamer droog maakt.

Voorjaarsschoonmaak | duurzame schoonmaak artikelen | Bionyx | biologisch

Gebruik wasbare poetsdoeken

Gebruik bij het schoonmaken wasbare poetsdoeken. Dit voorkomt verspilling en onnodig afval. Was de doeken na de voorjaarsschoonmaak op 60 graden met een eco wasmiddel. Ik gebruik dus  hiervoor het biologische wasmiddel van BIOnyx. Dit wasmiddel bevat geen parabenen en ruikt echt heerlijk! Ik gebruik dit wasmiddel ook om mijn kleding en beddengoed te wassen. Dit bevalt heel goed. Ik heb namelijk een hele gevoelige huid en krijg van heel veel wasmiddelen en wasverzachters jeuk. Bij het wasmiddel van BIOnyx heb ik hier geen last van, zo fijn!

duurzame schoonmaak artikelen | Bionyx | biologisch | Puur Suzanne

Hou jij elk voorjaar een grote schoonmaak? Wat zijn jouw tips om schoonmaken leuk te maken? Ik ben heel benieuwd. Laat het hieronder weten of stuur mij een berichtje via social media. En mocht je nu helemaal de smaak te pakken hebben ga dan ook aan de slag met opruimen. Zo ben ik ook aan de slag gegaan om mijn kruiden te organiseren.

Korting

Ook zin om aan de slag te gaan met de fijne producten van BIOnyx?  Gebruik de code: PuurSuzanne15  Jij krijgt daarmee 15% korting op álle BIOnyx producten.  

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met BIOnyx.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)