We weten allemaal hoe belangrijk het is om goed voor je lichaam te zorgen. Dit doe je door regelmatig te bewegen, gezond te eten en voldoende te slapen. Maar heb je ooit stilgestaan bij wat je allemaal op je huid smeert?

Veel vrouwen gebruiken synthetische en chemische huidverzorgingsproducten, terwijl de huid ons grootste en belangrijkste orgaan is. Je huid beschermt je tegen invloeden van buitenaf, dus het is essentieel om deze goed te verzorgen. Gelukkig stappen steeds meer mensen over naar pure en plantaardige voeding, maar waarom wordt de huid dan nog vaak vergeten?

Overstappen op 100% natuurlijk huidverzorging

Ik krijg heel snel een droge huid van diverse cremés ook al beloven zij dat het pure en natuurlijke cremés zijn. Ik werd daar echt een beetje gek van. Totdat ik de producten van Food for Skin ruim twee jaar geleden ontdekte.

Sinds ik de producten van Food for Skin gebruik behoort een droge huid bij tot de verleden tijd. Vandaag vertel ik daarom graag meer over dit groene skincare merk.

Food for Skin is een huidverzorgingsmerk gebaseerd op het goede van (reststromen van) groenten opgericht door de zussen: Angela en Cathy.

De Food for Skin producten:

Carrot oil cleanser

Dit is een heerlijke milde olie om de huid te reinigen. Je kunt dit op een droge huid aanbrengen en dan afnemen met een warm nat doekje. Ik gebruik hiervoor wasbare wattenschijfjes. Ook is het fijn om onder de douche je gezicht te reinigen. Deze olie stimuleert de huid om meer collageen aan te maken, en dit gaat rimpelvorming tegen. En zoals de naam al zegt het bevat wortel ;-)

Tomato base cream

Nadat ik mijn gezicht heb gereinigd is het tijd voor de crème. Deze crème is gemaakt met o.a. sap van tomaten. De vitamine E uit broccoli en avocado zorgt voor voeding voor de huid. De crème trekt snel in en mijn huid blijft er heerlijk zacht van. Ja, ook deze is goedgekeurd! Het is echt een heerlijke crème, met een frisse geur. Deze créme is ook geschikt voor de nacht. Je hebt hier dus geen losse crème voor nodig.

Serum

Als mijn huid wat droger over trekkeriger aanvoelt meng ik het met een beetje serum. De dames raden aan om twee keer per week het serum zonder cremè als nachtmasker te gebruiken.

Het serum is verkrijgbaar in drie varianten. Komkommer, pompoen en avocado. Het is afhankelijk van je leeftijd welk serum het beste bij jou past.

Natuurlijke zonnebrandcrème die werkt
Sinds vorige zomer hebben ze ook een duurzame zonnebrandcrème toegevoegd aan hun assortiment.

De formule is waterproof, bevat geen water, geen parfum, geen microplastics, geen hormoonverstorende stoffen of wat dan ook. En het belangrijkste is: het smeert ook nog eens heerlijk!

Food for Skin is een goede keuze is voor jezelf en de natuur.

Food for skin

De pluspunten nog even op een rijtje:

  • 100% natuurlijk, geen microplastics, geen parfum en geen parabenen
  • Gemaakt in Nederland
  • Gemaakt van reststromen van groenten
  • Vegan, dus niet getest op dieren
  • Ruikt erg lekker en smeert fijn
  • Bijna 100% biologisch
  • Recyclebare verpakking (plastic bij plastic en glas bij glas)

Het is een heerlijk en eerlijk no-nonsense merk. En ja, daar hou ik van ;-)

Food for skin zonnebrand

 Voedende lippenbalms

Ook zijn er twee hele fijne lipbalms.

  •  Soothing lipbalm in een zwarte verpakking
  • Caring lipbalm met SPF15 in een witte verpakking

De lipbalms zijn verzorgend en voedend voor je lippen. De balms zijn geurloos. De zwarte balm zorgt voor een zachte glans op je lippen en de witte zorgt een subtiel lichtroze glansje.  De balms hebben geen verslavend effect, je blijft dus niet eindeloos smeren.

De lipbalm is verpakt in een kartonnen kokertje wat na gebruik bij het oud papier gerecylced kan worden. Hoe fijn is dat?

NIEUW: Apple Peeling

Recentelijk is het  assortiment uitgebreid met de Apple Peeling. Deze zachte gezichtspeeling is zorgvuldig samengesteld met het nieuwe, krachtige ingrediënt Regenine. Regenine, een mix van natuurlijke extracten uit biologische rode druiven, citroenen en appels, bevat milde Alpha Hydroxy Acids (AHA’s). Deze wateroplosbare fruitzuren stimuleren de exfoliatie om onzuiverheden en dode huidcellen te verwijderen. De vegan Apple Peeling, verrijkt met aloë vera. Dit voorkomt uitdroging en roodheid en kalmeert de huid.

Peeling

Probeer Food for Skin!

Ook proberen? Het kan handig zijn om eerst een proefsetje te bestellen. Dan weet je zeker dat het ook bij jou past. Het proefsetje is geschikt voor ongeveer 3 weken.

Lipbalm

Ben jij bewust wat je op je huid smeert?

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Food for skin. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)