Dat het belangrijk is om goed voor je lichaam te zorgen, dat weten we allemaal. Dit doe je door regelmatig te bewegen, gezond te eten en door voldoende te slapen. Maar denk je er ook weleens over na wat je allemaal op je lichaam smeert?

Veel vrouwen gebruiken regelmatig synthetische en chemische huidverzorgende producten. Terwijl de huid ons grootste en tevens belangrijkste orgaan is. Jouw huid beschermt je tegen invloeden van buitenaf, het is daarom belangrijk om je huid goed te verzorgen. Er vindt gelukkig steeds meer een overstap plaats naar pure en meer plantaardige voeding. Waarom wordt de huid dan toch nog vaak vergeten?

Overstappen op 100% natuurlijk huidverzorging

Ik krijg heel snel een droge huid van diverse cremés ook al beloven zij dat het pure en natuurlijke cremés zijn. Ik werd daar echt een beetje gek van. Ik ben 35 en tot een paar maanden terug had ik nog geen echt fijne verzorgingsproducten gevonden die mijn huid ook echt voedde, totdat ik de producten van Food for Skin ontdekte.

Sinds ik de producten van Food for Skin gebruik behoort een droge huid bij tot de verleden tijd. Vandaag vertel ik daarom graag meer over dit groene skincare merk.

Food for Skin is een huidverzorgingsmerk gebaseerd op het goede van (reststromen van) groenten opgericht door de zussen: Angela en Cathy.

De Food for Skin producten:

Carrot oil cleanser

Dit is een heerlijke milde olie om de huid te reinigen. Je kunt dit op een droge huid aanbrengen en dan afnemen met een warm nat doekje. Ik gebruik hiervoor wasbare wattenschijfjes. Ook is het fijn om onder de douche je gezicht te reinigen. Deze olie stimuleert de huid om meer collageen aan te maken, en dit gaat rimpelvorming tegen. En zoals de naam al zegt het bevat wortel ;-)

Tomato base cream

Nadat ik mijn gezicht heb gereinigd is het tijd voor de crème. Deze crème is gemaakt met o.a. sap van tomaten. De vitamine E uit broccoli en avocado zorgt voor voeding voor de huid. De crème trekt snel in en mijn huid blijft er heerlijk zacht van. Ja, ook deze is goedgekeurd! Het is echt een heerlijke crème, met een frisse geur. Deze créme is ook geschikt voor de nacht. Je hebt hier dus geen losse crème voor nodig.

Serum

Als mijn huid wat droger over trekkeriger aanvoelt meng ik het met een beetje serum. De dames raden aan om twee keer per week het serum zonder cremè als nachtmasker te gebruiken.

Het serum is verkrijgbaar in drie varianten. Komkommer, pompoen en avocado. Het is afhankelijk van je leeftijd welk serum het beste bij jou past.

Food for Skin is een goede keuze is voor jezelf en de natuur.

Food for skin

De pluspunten nog even op een rijtje:

  • 100% natuurlijk, geen microplastics, geen parfum en geen parabenen
  • Gemaakt in Nederland
  • Gemaakt van reststromen van groenten
  • Vegan, dus niet getest op dieren
  • Ruikt erg lekker en smeert fijn
  • Bijna 100% biologisch
  • Recyclebare verpakking (plastic bij plastic en glas bij glas)

Het is een heerlijk en eerlijk no-nonsense merk. En ja, daar hou ik van ;-)

Probeer Food for Skin 

Ook proberen? Bestel dan eerst een proefsetje met korting. Dan weet je zeker dat het ook bij jou past. Het proefsetje is geschikt voor ongeveer 3 weken.

NIEUW: Natuurlijke zonnebrandcrème die werkt
Sinds deze week hebben ze ook een zonnebrandcrème toegevoegd aan hun assortiment.

De formule is waterproof, bevat geen water, geen parfum, geen microplastics, geen hormoonverstorende stoffen of wat dan ook. En het belangrijkste is: het smeert ook nog eens heerlijk!  

Food for skin zonnebrand

Ben jij bewust wat je op je huid smeert?

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Food for skin. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)