Onze huid is ons grootste orgaan. En daar moeten we goed voor zorgen. Het is daarom erg belangrijk dat je voldoende water drinkt, de juiste verzorgingsproducten gebruikt maar ook dat je verstandig met de zon omgaat. De zon stimuleert de aanmaak van vitamine D. We hebben vitamine D nodig voor de vorming van sterke botten en het behouden van een goede weerstand. Geniet daarom van de zon maar zorg dat je huid niet verbrandt. Hoe ga je verstandig om met de zon? Ik geef je 4 tips.

Bouw het rustig op

Laat je huid rustig wennen aan de zon. En ga niet de eerste dag als de zon schijnt gelijk 3 uur vol in de zon liggen. Sowieso uren in de zon liggen is af te raden en ook helemaal niet nodig voor de aanmaak van vitamine D. Je lichaam maakt namelijk al vitamine D aan zodra je in de zon bent. In de lente en de zomer is het voor de meeste mensen voldoende om elke dag een kwartier met handen, gezicht en nek onbeschermd in de zon te zijn.

Zoek de schaduw op

Ga het liefst niet uitgebreid zonnebaden tussen 12.00 uur en 15.00 uur.  Zoek dan liever de schaduw dan vangt jouw huid minder UV-straling op. En natuurlijk kan je op dit tijdstip echt wel naar buiten voor een een lunchwandeling van 15 tot 20 minuten bijvoorbeeld. Dat is juist wel gezond voor de aanmaak van voldoende vitamine D. Maar weet dat op dat tijdstip de zon het krachtigst en zeker op zomerse dagen dus ga er verstandig mee om.

Check de zonkracht

Let op de zonkracht. De zonkracht geeft aan hoeveel uv-straling de aarde bereikt. Hoe hoger de zon staat, hoe sterker de zonkracht. De afstand die uv-stralen door de dampkring moeten afleggen, is ’s middags het kortst. Hoe sterker de zonkracht, hoe groter de kans op verbranding. Hoe check je de zonkracht? Je ziet tegenwoordig op weer sites en zelfs in weer apps wat de zonkracht is. Echt heel handig!

Smeer je in en kies voor een duurzame zonnebrandcrème

Wordt het een zonnige zomerse dag smeer je dan in met een goede zonnebrandcrème. Het liefst met een een SPF van rond de 30. De SPF (Sun Protection Factor) geeft aan hoe lang je beschermd bent in de zon voordat je verbrandt. Dat verschilt per persoon: als je normaal na 5 minuten verbrandt, is dit met factor 30 pas na 30×5 = 150 minuten.

Als je mij wat langer volgt dan weet ik dat ik fan ben van het duurzame huidverzorgingsmerk: Food for skin. Sinds vorige zomer hebben zij ook een zonnebrandcrème toegevoegd aan het assortiment.

De formule is waterproof, bevat geen water, geen parfum, geen microplastics, geen hormoonverstorende stoffen en is niet schadelijk voor het koraal. En het belangrijkste is: het smeert ook nog eens heel fijn. Breng de crème aan op je gezicht en lichaam, 30 minuten voor je de zon in gaat. Het advies van Food for skin is om dit elke twee uur te herhalen.

Wil je deze zonnebrand ook eens proberen? Gebruik de code: PUUR-SUZANNE15 en ontvang 15% korting op het hele assortiment. De code is geldig t/m 30 juni.

Food for skin

Food for Skin is een goede keuze is voor jezelf en de natuur.

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Food for skin. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)