Op vakantie in Nederland. Iets wat ik jaren geleden niet voor kon stellen. Raar eigenlijk want Nederland is prachtig. Gelukkig denk ik er de laatste jaren anders over. Ik vind op vakantie in Nederland heerlijk! Je hebt een korte reistijd en er is echt zoveel leuks en moois te ontdekken. Zeker nu we in deze tijd minder gemakkelijk naar het buitenland kunnen reizen. Ik ga regelmatig met Dennis op pad maar ook kies is er steeds vaker voor om met vriendinnen gewoon lekker in Nederland op vakantie te gaan. 

Waar ga ik dit jaar heen?

Dennis en ik kiezen er ook dit jaar voor om te verblijven in een Vakantiepark in Nederland. Uiteraard gaat onze hond Benja ook mee. We kiezen wel altijd voor een huisje dichtbij een mooi natuurgebied en bosrijke omgeving zodat we elke dag een heerlijke wandeling kunnen maken met de hond. 

Zo gaan we dit jaar voor de tweede keer naar een vakantiepark vlakbij het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Vorige keer dat we er waren kwamen we zelfs herten tegen tijdens onze dagelijkse wandeling. Hoe tof is dat? 

Wat doen we verder tijdens een vakantie in Nederland? Vooral veel relaxen, boeken lezen, films kijken,  lekker koken en soms gaan we ook nog uit eten of drinken we na een boswandeling ergens een kop koffie. Niks moet. Alles mag. Heerlijk! Ik kijk er naar uit. Er is echt zoveel moois te ontdekken dichtbij. Je hoeft echt niet ver weg te gaan om te kunnen relaxen en een fijne vakantie te hebben.

Mijn favoriete natuurgebieden voor een vakantie in Nederland

Zo als je hierboven hebt kunnen lezen ga ik regelmatig naar de Loonse en Drunense Duinen maar er zijn nog andere plekken waar ik graag kom.

De Maashorst

Het natuurgebied de Maashorst is een prachtig plek om vakantie te vieren. De Maashorst is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant.

In de omgeving van de Maashorst is genoeg te beleven. Ontdek het gebied te voet of lekker op de fiets. Er zijn vele routes door de prachtige natuur. Voor kinderen zijn er speciale wandelroutes en onderweg kom je leuke speeltoestellen tegen, waar ze zich lekker op kunnen uitleven. Ook is er een blotevoetenpad. Het ligt vlakbij de bruisende stad Den Bosch. Wat mij betreft de perfecte combinatie.

De Veluwe

Ook een prachtig natuurgebied om vakantie te vieren vind ik de Veluwe. Het is het bekendste en grootste natuurgebied van Nederland. Ik ga dan het liefst naar een vakantiehuisje wat echt midden in het bos staat. Zodat ik optimaal kan genieten van de natuur en de eventuele dieren. Zo kun je hier wilde zwijnen, edelherten, boommarters en vossen spotten.

De laatste keer toen ik vakantie vierde op de Veluwe hadden we zelfs eekhoorns om ons huisje heen. Er is veel te zien en te doen in dit gebied. Je vindt er dieren, rust, ruimte en maar ook tal van outdoor activiteiten. Ook echt fijn is dat er in het Nationale Park de Hoge Veluwe witte fietsen staan die je gratis mag gebruiken. Wil je wat meer leven in de brouwerij, breng dan een bezoekje aan de bruisende stad Arnhem.

Wat is jouw favoriete plek in Nederland om op vakantie te gaan?

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)