Voor velen komt de vakantieperiode eraan of is de vakantie zelfs al begonnen. De afgelopen jaren bestonden voor mij uit een aantal stedentrips binnen Europa en een backpack reis door Thailand. Het was tijd voor iets nieuws. Een voor mij nieuwe omgeving, genieten van luxe en dat op de camping.

Er zijn mensen die afhaken bij het woord kamperen. Een tent opzetten op het heetst van de dag of met je wasteiltje de afwas doen bij een sanitair gebouw, dit is niet voor iedereen weggelegd. Glamping is hierop een perfect alternatief en dat heb ik samen met mijn vriend Dennis mogen ervaren. Een glam-wat? Kamperen, maar dan met alle faciliteiten die je thuis ook bent gewend. Je raad het vast al, glamping is de samenvoeging van ‘glamorous’ en ‘camping’.

Ik had samen met Dennis begin juni mijn eerste glamping ervaring via Vacansoleil. Wellicht heb je op Instagram en Facebook al wat vakantiefoto’s voorbij zien komen. Achteraf vraag ik mijzelf af waarom wij dit nooit eerder hebben gedaan. Je eigen stacaravan met alles erop en eraan, wat was het fijn! Wij verbleven op Camping Holiday Green in Fréjus, een erg mooie camping met een enorm fijn zwembad.

In onze voorbereiding kwamen wij op het idee om vanuit Eindhoven naar Nice te vliegen. In Nice zijn wij in onze huurauto gestapt en na een rit van nog geen uur stonden wij al op de camping. We waren allebei enorm onder de indruk van de glamping accommodatie. Een stacaravan met drie slaapkamers en twee badkamers, en dat helemaal voor ons. Een luxe keuken met 4-pits kookplaat, magnetron, koelvriescombinatie, vaatwasser en Nespresso-apparaat. Wat een genot, thuis moet ik het doen zonder vaatwasser. Dit vraagt natuurlijk om een aantal heerlijke lunches en diners uit eigen keuken.

Een aantal van onze maaltijden

Camping Holiday Green is terrasvormig opgebouwd, hierdoor creëer je enorm veel privacy. Op de camping is van alles te vinden, denk aan een supermarkt met eigen bakkerij en winkel met tijdschriften, zwemkleding en souvenirs. Aan het zwembad grenst een groot terras waar je kunt eten en drinken. Heb je geen zin om te koken dan kan je altijd nog een pizza of pasta afhalen en deze op het terras van je stacaravan opeten. Op de gehele camping kan je gebruik maken van een goedwerkende wifi-verbinding, zo goed dat wij zelfs gebruik hebben kunnen maken van Netflix.

glamping - www.puursuzanne.nl

Glamping - www.puursuzanne.nl
Glamping - www.puursuzanne.nl

Fréjus ligt in het zuiden van Frankrijk, ook wel bekend als de Côte d’Azur. Vanuit de camping hebben wij uitstapjes gemaakt naar o.a. de haven van Fréjus, Saint-Raphaël en Cannes. Vanuit Fréjus hebben wij met de trein trekpleister Nice bezocht.

Ik ben enorm gecharmeerd van Saint-Raphaël. Dit stadje, naast Fréjus ligt op ongeveer 15 minuten rijden vanuit de camping. De leuke winkeltjes en vele restaurants direct aan de haven zijn een bezoek meer dan waard. Wij zijn daar onder andere gaan eten bij MUGS, een plek waar je kan ontbijten, lunchen en dineren. En een van de weinige restaurant met vegetarische mogelijkheden. Tip, informeer naar een tafel in de charmante en sfeervolle binnentuin.

Saint-Raphaël - www.puursuzanne.nl
Saint-Raphaël - www.puursuzanne.nl

Cannes heb ik alleen ervaren in de avonduren. Achteraf jammer want dan zijn alle winkels in het voorseizoen al gesloten. Het blijft natuurlijk leuk om langs het strand te wandelen via Boulevard de la Croisette.

Voor een bezoek aan de stad Nice moet je bij voorkeur een hele dag uittrekken. Vanuit Fréjus ben je ongeveer een uur onderweg met de trein, je stapt dan uit midden in het centrum. In Nice hebben wij een aantal hotspots bezocht, hier zal ik later nog een artikel over schrijven.

Het was voor ons echt een heerlijke vakantie. De combinatie van relaxen aan het zwembad of op eigen terras van de stacaravan, de leuke uitstapjes in de omgeving maar vooral ook de luxe van de glamping accommodatie. Het was voor mij de eerste keer maar zeker niet de laatste keer.

Ben benieuwd of jij ook zo enthousiast bent geworden over glamping in Zuid-Frankrijk?

* Deze blog is geschreven in samenwerking met Vacansoleil. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)