Degene die vrijgezel zijn herkennen het vast wel. Je ontmoet een leuke man of vrouw en je wilt weer of voor het eerst gaan afspreken. Ik wil dan altijd graag in een fijn knus koffietentje afspreken, maar ook weer niet zo knus dat de buren kunnen horen waar jij en je date over kletsen. Want laten we eerlijk zijn, je ziet altijd meteen als iemand op (eerste) date is. Of wat dacht je van recht tegenover elkaar aan een tafeltje? Ik moet zeggen dat ik dat ook niet heel fijn vind. Het is fijn om elkaar beter te leren kennen lekker buitenshuis, maar waar zijn dan die leuke koffietentjes, borrelplekken of fijne restaurants?

Ik bundelde voor jou een aantal leuke date hotspots in de provincie Zuid-Holland, die gezellig en knus zijn, maar niet zo knus dat iedereen gelijk van jullie date kan “meegenieten”. Klik op de groene link op uit te komen op de website van deze hotspot.

Anne & Max

Mijn voorkeur voor een eerste date is gewoon een goede kop koffie ergens drinken. En waar kun je die nu beter drinken dan bij Anne & Max. Zoals de slogan al doet vermoeden “Jouw huiskamer in de stad” en dat is het zeker.  Anne & Max heeft veel knusse hoekjes met verschillende bankjes. Zodat je niet het gevoel hebt om ‘afgeluisterd’ te worden. Naast de heerlijke koffies hebben ze er ook heerlijke taartjes. En mocht het nu wel heel gezellig zijn, dan plak je er toch een heerlijke lunch achteraan. Daarnaast hebben ze verschillende vestigingen door heel Nederland, zodat er altijd wel een bij jou in de buurt zit.

Gym & Gin Rotterdam

Heerlijk samen wandelen rondom de Kralingse plas, om vervolgens lekker op het terras van Gym & Gin te ploffen. Is het iets minder lekker weer dan kun je er ook heerlijk binnen zitten. Knusse hoekjes en comfortabele banken. Neem er een heerlijke koffie met een Sue gebakje of ga voor een heerlijke gin om wat te ontspannen. Mocht de date erg leuk zijn is het ook super leuk om er uitgebreid te lunchen.

Adres:
Kralingseweg 224
3062 CG Rotterdam
Bij Gym & Gin kun je gratis voor de deur parkeren.

‘ t Postkantoor Delft

Heerlijk borrelen bij het ‘t Postkantoor in Delft. Ruim honderd jaar lang zat, zoals de naam al doet vermoeden, het postkantoor van Delft hier gevestigd. Het is nu omgetoverd tot een fijne plek waar je lekker kunt ontspannen.  Op een doordeweekse avond is het gezellig druk, het ideale moment om te daten. Op de kaart staan verschillende soorten wijnen, bieren, homemade lemonade en heerlijke borrelplanken. In de ruimte zijn verschillende knusse hoekjes en het voelt een beetje als een huiskamer. Mocht het heerlijk weer zijn? Dan zou ik zeker plaats nemen in de gezellige binnentuin.

Adres:
Hippolytusbuurt 14
2611 HN Delft

Milu den Haag

Foto: Dave Sharman

Op een doordeweekse avond is het gezellig druk, het ideale moment om te daten. Op de kaart staan veel verschillende soorten drankjes. De borrelkaart staat vol met heerlijke borrelhapjes, zodat het moeilijk kiezen is. Maar mocht je date heel gezellig zijn, biedt het wel de mogelijkheid om de heel de kaart testen. Ga heerlijk aan de bar zitten of kies een tafeltje uit bij het raam. Uiteraard kun je ook heerlijk dineren bij Milu, door de verschillende kleine gerechtjes heb je geen keuze stress en kun je je eten samen delen.

Adres:
Driehoekjes 15
2513 AZ Den Haag

Euromast

Wil je het heel romantisch maken. En nee ik ben helemaal geen romanticus, maar bij kaarslicht dineren met uitzicht over de stad Rotterdam vind ik heel romantisch. Hoe leuk is dat om samen met je date te doen? Dat kan dus in de Euromast. Ze hebben er een uitgebreide kaart met voldoende keuze tussen, vega, vis en vlees. Wil je zeker zijn van een plekje bij het raam? Dan adviseer ik om van te voren even te reserveren.

Adres:
Parkhaven 20
3016 GM Rotterdam

Waar ga jij het liefst op date?

Wil je mijn recepten en artikelen in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse update.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)