Op deze regenachtige dagen heb ik zin in stamppot. Vandaag staat op het menu zoete aardappelstamppot met spinazie. Al was ik vroeger zelf niet zo’n ontzettend stamppot liefhebber. Ik gruwelde van boerenkool en vond gestampte aardappelen helemaal niks.
Gelukkig zijn er steeds meer varianten op de standaard stamppot. En stamppot in combinatie met zoete aardappel vind ik stamppot eten opeens een feestje. Ik kook de groente altijd niet te lang, zodat deze nog een lekkere bite heeft. En garneer de stamppot dan af met pijnboompitten of andere noten. Ik vind geroosterde pijnboompitten, gerookte amandelen of walnoten een heerlijke toevoeging aan een stamppot. Ze zorgen voor extra smaak en een extra bite. En zo heb je ook geen spekjes nodig.
Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met het recept voor de zoete aardappelstamppot. Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
Zoete aardappelstamppot met spinazie
Ingrediënten
- 500 gr zoete aardappel (iets meer is ook goed)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 handjes verse blad spinazie
- 250 gr kastanje champignons
- 20 gr pijnboompitten
- olijfolie
- snuf zout
- snuf peper
- 1 theelepel paprikapoeder
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Breng ze in ruim water aan de kook met een klein beetje zout. Kook de aardappelen ongeveer 15 minuten tot deze zacht zijn.
- Terwijl de aardappelen aan het koken zijn kan je de champignons, ui en knoflook gaan snijden.
- Je kan nu ook even de pijnboompitten kort roosteren in een koekenpan zonder olie.
- Verhit een beetje olijfolie in een wok. Bak hierin de knoflook en de ui kort aan.
- Voeg de champignons toe en breng op smaak met peper. Bak de champignons goudbruin.
- Voeg nu de spinazie toe en wok dit voor een halve minuut mee.
- Na 15 minuten giet je de aardappelen af. Bewaar wel een klein beetje kookvocht. Stamp de aardappelen fijn met een beetje kookvocht en een scheut olijfolie. Zorg dat het lekker smeuïg is. Breng de aardappelen op smaak met een beetje peper,zout en de paprikapoeder.
- Roer nu het groentemengsel door de aardappelen heen.
- Schep de stamppot op je bord. Garneer deze met pijnboompitten.
Eet smakelijk!
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
- Vegan pasta met champignons en walnoten - 11/05/2023
- Noodles met champignons - 08/05/2023
- Vegan kokosbollen - 27/04/2023
Alleen maar lekkere ingrediënten en dat samen op een bord, een geweldig recept weer Suzanne!
Heerlijk. Ik maak hem altijd met zoete aardappel (olijfolie, chilli poeder, zwarte peper en soms komijnpoeder) en dan lekker met gebakken kastanje champignons, geroosterde pijnboompitten, spinazie en soms snoeptomaatjes erbij! Super.. bedankt voor het basis recept voor de variatie die je ermee kan doen!
Het was heerlijk! Dank je wel!
Dank voor je reactie :-)
Hai Suzanne
Ik vind de meeste recepten helemaal geweldig!
Klein vraagje nog, zijn er ook kookboeken van jou te koop bij de boekhandel?
Heb zelf een beetje gezocht maar kan tot nu toe niet echt iets vinden.
Ik hoor graag van je.
Groetjes Marion
Haa Marion, Dank je wel voor het lieve en mooie compliment! Nee, dat is er (nog) niet. Zou je echt een fysiek boek willen hebben of zou een e-book ook een goed idee zijn? Groetjes, Suzanne
Hai Suzanne
Bedankt voor je snelle reactie:)
Nog niet zeg je, is er wel al zicht op wanneer er eventueel een boek van jou uitkomt?
Ikzelf prefereer inderdaad echt een boek, on line gaat wel hoor maar vind een boek toch prettiger.
Fijn weekend
Groetjes Marion
Haa Marion,
Snap ik! Op dit moment heb ik twee e-books te koop en ja er zijn plannen voor een echt boek. Maar er is nog niks concreet omdat ik nog in de ontdekkingsfase zit. Hoor graag wat voor soort (ontbijt, lunch of diner) recepten je interesse hebben. Ook voor jou een mooi weekend! Groetjes, Suzanne
Hi Suzanne,
Het fijne van gewone kookboeken is voor mij dat ik er van alles bij kan brabbelen. Een inlog omgeving waar ik dit kan zou ook echt gewelidig zijn!
Groetjes, Alice
Geloof dat ik aan de slag moet met een boek ;-)
Straks even boodschappen doen voor dit eerlijke maaltje Suzanne!
Eet smakelijk <3
Dit was weer zalig! En wat zo fijn is de recepten zijn vaak erg eenvoudig, niet duur, vol groente en de kids houden er ook van! Superknap!! Bij ons komt dit recept vaker op het menu.
Super om te lezen! Gezond moet ook gewoon lekker en makkelijk zijn :-) Dat vind ik het allerbelangrijkste :-D