Op deze regenachtige dagen heb ik zin in stamppot. Vandaag staat op het menu zoete aardappelstamppot met spinazie. Al was ik vroeger zelf niet zo’n ontzettend stamppot liefhebber. Ik gruwelde van boerenkool en vond gestampte aardappelen helemaal niks.

Gelukkig zijn er steeds meer varianten op de standaard stamppot. En stamppot in combinatie met zoete aardappel vind ik stamppot eten opeens een feestje. Ik kook de groente altijd niet te lang, zodat deze nog een lekkere bite heeft. En garneer de stamppot dan af met pijnboompitten of andere noten. Ik vind geroosterde pijnboompitten, gerookte amandelen of walnoten een heerlijke toevoeging aan een stamppot. Ze zorgen voor extra smaak en een extra bite. En zo heb je ook geen spekjes nodig.

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met het recept voor de zoete aardappelstamppot. Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Zoete aardappelstamppot | vegan stamppot | makkelijke maaltijd - www.puursuzanne.nl

Zoete aardappelstamppot met spinazie

Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr zoete aardappel (iets meer is ook goed)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 handjes verse blad spinazie
  • 250 gr kastanje champignons
  • 20 gr pijnboompitten
  • olijfolie
  • snuf zout
  • snuf peper
  • 1 theelepel paprikapoeder

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Breng ze in ruim water aan de kook met een klein beetje zout. Kook de aardappelen ongeveer 15 minuten tot deze zacht zijn.
  • Terwijl de aardappelen aan het koken zijn kan je de champignons, ui en knoflook gaan snijden.
  • Je kan nu ook even de pijnboompitten kort roosteren in een koekenpan zonder olie.
  • Verhit een beetje olijfolie in een wok. Bak hierin de knoflook en de ui kort aan.
  • Voeg de champignons toe en breng op smaak  met peper. Bak de champignons goudbruin.
  • Voeg nu de spinazie toe en wok dit voor een halve minuut mee.
  • Na 15 minuten giet je de aardappelen af. Bewaar wel een klein beetje kookvocht. Stamp de aardappelen fijn met een beetje kookvocht en een scheut olijfolie. Zorg dat het lekker smeuïg is. Breng de aardappelen op smaak met een beetje peper,zout en de paprikapoeder.
  • Roer nu het groentemengsel door de aardappelen heen.
  • Schep de stamppot op je bord. Garneer deze met pijnboompitten.
Trefwoord vegan stamppot

Eet smakelijk!

Zoete aardappelstamppot | vegetarische stamppot | makkelijk recept | www.puursuzanne.nl

Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)