Een aantal weken terug werd er een super leuk havermout pakket van Quaker bezorgt. Een grote doos met allerlei glazen potjes met  daarin verschillende noten, zaden en gedroogd fruit en zakjes havermout. Het perfecte pakket voor een goed ontbijt. Het leuke was dat je mee kon doen met de #quakerchallenge. De bedoeling was dat ik 1 van mijn favoriete ontbijtjes met jullie zou delen en dan kan zou maken op een fotoworkshop. De deadline hiervoor is helaas al voorbij maar het is natuurlijk nooit te laat om mijn favoriete havermout ontbijt te delen.  Allereerst geef ik jullie wat meer informatie over havermout.

Wat is havermout?

Het wordt gemaakt van de graansoort haver. De haverkorrels worden eerst gewassen en gepeld. Daarna worden ze geknipt, gestoomd en geplet.  Dit wordt allemaal gedaan om te zorgen dat de  havermout niet bitter wordt. Havermout bevat veel voedingstoffen en vezels. Een graan wat  dus een goed begin van de dag is. Sowieso heb ik altijd een pak havermout in de kast staan want je kan er ook heerlijke cakes en andere lekkernijen mee bakken. Maar vandaag deel ik alleen een ontbijt recept ;-) Ik kies voor een warm ontbijt.

 

Wat heb je nodig?

  • 1 zakje Quaker Oats Express
  • 180 milliliter rijstmelk, andere plantaardige melk kan natuurlijk ook
  •  theelepel kaneel
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 1 eetlepel kokossnippers
  • een handje gedroogde blauwe bessen of rozijnen

Hoe maak je het?

  1. Zet een pan op het vuur en doe hier de melk in. Voeg al roerend de havermout en de kaneel toe. Kook dit 2 minuten
  2. Doe de warme havermout in een kom. Garneer met de kokos, pompoenpitten en de bessen en smullen maar.

Wat is jouw favoriete (havermout) ontbijt?

 

 

 

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)