Het enige wat ik aan kerstspullen in huis heb is een kerstkaars. Hij staat het gehele jaar in de open oude kast in de woonkamer. Moet ik mij gaan schamen dat ik geen kerstversiering in huis haal? Misschien is het gewoon mijn luiheid dat ik het neer moet zetten en in januari weer moet opruimen? Want ik vind het namelijk wel heel gezellig al die verlichte straten en huizen. In Nederland doen we niet zo aan over de top. Maar in Hannover kan het niet gek genoeg.
Op uitnodiging van Niedersachsen mocht ik vorig jaar op citytrip naar Hannover om daar de ultieme kerstsfeer te proeven. Ik kan je vertellen dat kun je daar zeker. Klik op de groene links voor meer informatie.

De straten zijn versierd met lichtjes en grote kerststerren. Ik ruik een zoete geur en overal klinkt muziek. Als de schemering komt wordt de stad nog gezelliger, want de lichtjes worden beter zichtbaar. De mensen zijn klaar met werken en ontmoeten familie en vrienden op de kerstmarkt om samen glühwein of warme choco te drinken.

Marktkirche Hannover & Finse kerstmarkt
kerstmarkt Hannover - Puur Suzanne

Het is 16:00 maar ik heb het gevoel alsof het al 10 uur in de avond is. Het is er druk. We lopen rustig de prachtig verlichte kerk en langs alle knusse huisjes waarin mensen verschillende dingen verkopen. We drinken punch aan de grote picknicktafel. Ik ruik de geur van allemaal lekker eten en op de achtergrond klinkt het geluid van de draaimolen. Het hangt in de lucht, de Kerst.

Het oude gedeelte van Hannover is na de oorlog in oude stijl herbouwd. De architectuur vind ik er prachtig en van Marktkirche gaan we naar de Finse markt. Deze sfeer die er hangt vind ik fantastisch. Het is of we even in de middeleeuwen zijn. Antiek, pijl en boog verkopers en glasblazers hebben hun spulletjes uitgestalt in de kramen. Op de hoek van straat staan mensen om een kampvuur om hun handen te warmen en iets verderop staan mannen in oude klederdracht muziek te maken. Midden op het plein doemt er een kerstkoor op en eigenlijk kom ik ogen te kort er is namelijk zoveel te zien, te horen en te proeven. Ik zeg een hele leuke beleving. Deze beide markten zijn vanaf 26 november tot 22 december en geopend van 11:00 tot 21:00 uur

kerstmarkt Hannover - Puur Suzanne
kerstmarkt Hannover - Puur Suzanne

WinterZOO
kerstmarkt Hannover - Puur Suzanne

In de maand december is de WinterZoo geopend en heeft iedereen vanaf 16:00 uur vrij toegang tot de dierentuin. Ze toveren hem om tot een echt winterwonderland met kleine lichtjes. De vijver is omgetoverd tot een disco schaatsbaan en erom staan kraampjes met lekkere hapjes en drankjes. Mensen spelen curling en kinderen staan in de rij voor de draaimolen. Naast al dit leuks hebben ze ook nog een mini rodelbaan nagemaakt en ja daar wilde ik toch echt even vanaf en die ging sneller dan ik dacht. De winterzoo is vanaf 23 november t/m 3 februari
Adres:
Adenauerallee 3
30175 Hannover
Op maandagen is deze gesloten

kerstmarkt Hannover - Puur Suzanne

Autostadt
Kerst autostadt - Hannover Puur Suzanne

Deze leuke attractie ligt op ongeveer een uur met de trein van Hannover in de plaats Wolfsburg. Ook al zou Autostadt niet omgetoverd worden tot AutostadtWinter dan nog is het een hele leuke beleving. Neem een kijkje in het prachtige museum. Hierin staan auto’s uit verschillende jaren en van verschillende merken. Volkswagen wil laten zien hoe de auto ontstaan is. Op elke verdieping is een spiegelplafond wat een geweldig effect oplevert. Buiten kun je schaatsen op de verschillende schaatsbanen en voor de hele kleintjes is er een berg om vanaf te sleeën. Rondom de schaatsbaan zijn terrassen en houten blokhutjes om eten en drinken, soep of ander eten te kopen.. Het letterlijke hoogtepunt vond ik de bezichtiging in de 600 meter hoge toren waarin de nieuwste auto’s staan opgeslagen en staan te wachten op de nieuwe eigenaar.
Kijk op de website van Autostadt voor meer leuke activiteiten en actuele openingstijden.

Kerst autostadt - Hannover Puur Suzanne

Kerst autostadt - Hannover Puur Suzanne

Prizeotel

Het weekend sliep ik twee nachten in het Prizeotel. Dit is een Design hotel op 800 meter lopen vanaf het station van Hannover.
De kamers  zijn strak ingericht met fijne bedden en op de vloer ligt tapijt waar je niet te lang naar moet kijken. Het ontbijt is heerlijk uitgebreid met croissants en ik denk wel keuze 10 verschillende goede koffies. Je raadt vast al wat mijn ontbijt deze twee dagen was.
Adres:
Hamburger Allee 50
30161 Hannover

In de winter is het in Hannover rond de nul graden. Een dikke jas, een warme shawl, handschoenen en een muts zijn dan ook geen overbodige luxe. Mocht je het dan alsnog koud hebben warm je dan op met glühwein of warme chocolade.

Vanaf Amsterdam Centraal ben  met de rechtstreekse trein naar Berlijn in 4 uur en 17 minuten op het station van Hannover.

Kerst autostadt - Hannover Puur Suzanne
Kerst autostadt - Hannover Puur Suzanne

Volg je Puur Suzanne al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)