Het is drie uur in de nacht of is dat drie uur in de morgen? Ik sluit mijn kleine koffertje af en ik hoor een auto stoppen voor mijn huis. Damn wat is dat vroeg. In alle vroegte vertrek ik naar Schiphol. Wij, mijn ouders, broer, zus en zwager vliegen over enkele uren naar Praag. Het voordeel van zo’n vroege vlucht is ook dat je al vroeg in de stad bent. Wij startte de dag dan ook met koffie en gebak.

Choco cafe
Keuze uit meer dan 20 soorten chocolademelk en heel veel lekkere taartjes. Ik koos voor een gewone koffie met een punt carrotcake. Zeker een aanrader!

Adres: Liliova 4/250Praag

Fietstocht
Praag is een prachtig stad en heeft veel meer te bieden dan ik dacht. Een fietstocht in Praag is zeker aan te raden. Deze tocht kan je eventueel met een Nederlandse gids boeken. Met een gids fiets je langs de toeristische trekpleisters. Maar je komt ook op plekken wat je normaal misschien zou overslaan. De gids vertelt je onderweg leuke weetjes over de stad. Dit plein vond ik een van de mooiste plekken van Praag. Wij deden dit fietstochtje per mountainbike en dat is heel fijn fietsen over al die kleine kinderkopjes. 

De Burcht
Met tram 22 bereik je snel en gemakkelijk de Burcht in Praag. Het is eigenlijk een verzamelplaats met paleizen en mooie parken. Om twaalf uur vind er de wisseling van de wacht plaats. Mocht je prachtig uitzicht willen over de gehele stad? Betreed dan de 200 treden in de kerk. Het is even doorzetten, maar het uitzicht is het meer dan waard.

De Karelsbrug
De brug, daar kan je eigenlijk niet om heen en mag zeker niet ontbreken aan je bezoek aan Praag. Een wandeling over de brug kun je het beste in de ochtend doen, dan is het nog vrij rustig. Op de brug staan verschillende souvenirs stalletjes en muzikanten wat voor een leuke gezellig sfeer zorgt. Praag heeft vele biergartens. Het leukst is die onder de brug of beter gezegd langs het water met uitzicht op de brug. Je hebt er keuze uit verschillende bieren en gezellige live muziek.

Boottocht
Er zijn in Praag diverse boottochtjes en veel mensen huren een waterfiets om de brug van de andere kant te bekijken. Het boottochtje waar wij voor kozen, was na een dag wandelen door de stad een heerlijke ontspanning. Je vaart een klein rondje rondom de brug. De kapitein vertelt je ondertussen verschillende feiten over de brug.

Elk land of plaats heeft zo zijn specialiteit zo ook Praag. Ik heb geen flauw idee hoe het heet, maar het is een heerlijk zoet broodje. Je kunt het met gemak met een ander delen, want het vult behoorlijk.

Eska
Zoals jullie weten is houdt Suzanne van goed en lekker eten en als je met haar op pad bent heeft ze al van te voren uitgezocht waar ze wil eten. Op de laatste avond in Praag zijn wij bij Eska gaan eten. De menukaart van Eska is gebaseerd op de traditionele Tsjechische keuken, waarbij gebruik wordt gemaakt van oude methodes als fermentatie, drogen, op hout verwarmen en roosteren boven het vuur. Wij kozen voor het 5-gangen menu. Bizar hoe lekker alles was, de smaken paste perfect bij elkaar en de borden werden prachtig opgemaakt. Het was bijna zonde om het op te eten. Mijn broer vond het zelfs zo lekker dat hij zijn bord aflikte. Ach waarom ook niet. Hieronder een aantal foto’s die Suzanne met haar telefoon heeft genomen. De camera waren wij namelijk vergeten.

Ben je in Praag breng dan zeker een bezoekje aan Eska.

Wij verbleven in de maand september van vrijdagochtend tot zondagmiddag in de stad Praag. Drie dagen in deze prachtige stad is lang genoeg om alles te willen zien.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)