Vanmorgen deelde ik het recept voor zoete aardappelpuree. Op de foto’s zie je ook een schaal met gewokte spruitjes staan. Dit is namelijk het volgende bijgerecht dat ik met jullie wil delen.

Ik maak in dit “recept” gebruik van paarse spruiten. Het is het kleine zusje van de groene spruit en heeft een funky paarsachtige kleur en is wat kleiner dan de groene spruit. Naast de andere kleur hebben ze ook een zoetere, mildere en meer nootachtige smaak. Ik kocht deze bij de Lidl maar kun je geen paarse spruiten vinden kun je natuurlijk ook de bekende groene gebruiken.

Gewokte spruitjes zijn zoveel lekkerder dan alleen maar even de spruitjes koken. Ik vind het een zeer geschikt bijgerecht voor tijdens de feestdagen maar ook op andere dagen kun je spruitjes op deze manier klaarmaken.

Op zoek naar meer vega recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Recept: gewokte spruitjes

Wat heb je nodig?

 • 400 gram spruitjes (ik gebruikte de paarse)
 • twee eetlepels olie om te wokken
 • theelepel gerookte paprikapoeder
 • peper en zout naar smaak
 • 50 gram walnoten (ongebrand en ongezout)

Hoe maak je dit bijgerecht?

 1. Maak de spruitjes eerst schoon. Snijd het harde kontje van de spruitjes, verwijder eventueel de buitenste paar blaadjes als die er niet meer mooi uitzien.
 2. Doe de spruitjes in een ruime pan met water.
 3. Kook de spruitjes in ongeveer 10 minuten beetgaar. Spoel de spruitjes daarna in een vergiet af onder koud stromend water. Zorg dat de spruiten goed zijn uitgelekt.
 4. Zet een wok op het vuur en verhit hierin de olie. Wok hierin de spruitjes voor zo’n 2 minuten. Voeg de gerookte paprikapoeder toe en roer goed door. Roerbak dit 1 minuut mee.
 5. Breek de walnoten in stukken en roerbak dit nog even kort mee.
 6. Breng op smaak met peper en een snufje zout.

Geniet ervan! 

Spruitjes | gewokte spruitjes | recept kerst | recept feestdagen | Puur Suzanne

Bekijk hier de andere kerstrecepten.

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)