Wat doe jij altijd met oud brood? Ik vind weggooien altijd erg zonde. Je kunt van oude boterhammen wentelteefjes maken maar je kunt er ook deze heerlijke croutons van maken. Super lekker bij een kom zelfgemaakte soep of over een salade. Zelf croutons maken is super simpel. Je snijdt oud brood in stukjes je mengt het met olie en kruiden die jij lekker vindt. Daarna even in de oven en klaar zijn jouw zelfgemaakte croutons. Ik weet zeker dat als jij 1 keer zelf croutons hebt gemaakt je nooit meer van die klant en klare croutons uit de winkel wilt eten.

Wat heb je nodig om zelf croutons te maken?

  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • flinke snuf zout
  • halve eetlepel knoflookpoeder
  • 4 oude boterhammen

Hoe maak je de croutons?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd of scheur de boterhammen in stukjes. Doe deze brood stukjes in een kom en meng met de olijfolie en de kruiden. Zorg dat alle stukjes brood goed bedekt zijn.
  3. Leg de stukjes brood op een bakplaat en zet voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Laat even afkoelen en klaar zijn  jouw zelfgemaakte croutons.

Lekker bij de soep of over een salade 

zelf croutons maken - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)