Halverwege januari was ik in Antwerpen samen met een vriendin. Het weer zat niet echt mee, inplaats van dat we zon hadden besteld, kregen wij regen. Uiteindelijk mocht dat de pret niet drukken. We hebben tussen de buien door heerlijk gewandeld door de antiek straatjes, koffie gedronken in een leuke conceptstore, gebakjes gegeten bij een chocoladewinkel en zondag ochtend heerlijk ontbeten bij een ontbijt- lunch bar. Als dat kan in een stad is het bij mij al gauw goed. Ik doe niets liever dan heerlijk koffie drinken en op een leuke plek ontbijten. Benieuwd waar ik geweest ben? Vandaag lees je dat in dit blog. Klik op de groene link om uit te komen bij websites van de hotspots. 

Ontbijten bij Mirlo’s
Mirlo’s is een gezellige ontbijt- lunchbar. De sfeer is goed en het interieur is zacht roze met kleine wild boeketjes op de tafel. Je kunt er terecht voor een goede kop koffie samen met mirlo’s favorieten gerechten, maar dat niet alleen. Je kan er ook leuke spullen voor je interieur kopen, deze zijn van lokale handelaren en producenten. Wat wil je dus nog meer? Terwijl je dus aan het wachten bent op je heerlijke ontbijt of lunch kan je ogen laten glijden over de leuke hebbedingetjes voor in huis.
Maar eigenlijk kom je al ogen te kort of kan ik beter zeggen plek te kort in je buik, want als je je ogen over de kleine kaart laat glijden vindt je vast net als ik alles lekker. Ik koos uiteindelijk voor de wentelteefjes met vers fruit, een cappuccino en een bietensapje. Ja best veel voor een ontbijt, maarja al die keuzes?!
Ik kan je vertellen het was echt een aanrader, smaken kan ik altijd slecht omschrijven, dus als je in Antwerpen bent, zou ik er gewoon even langs gaan. Oh en reserveren was op zondagochtend geen overbodige luxe, wij hadden namelijk geluk, want wij hadden net het laatste tafeltje.

Mirlo’s
Verbondstraat 1
(hoek met Kasteelpleinstraat)
2000 Antwerpen

Koffie drinken bij St. Vincent
Een betonnen vloer, mooie zwarte stalen deuren en hier en daar is de bakstenen muur zichtbaar. Op de achtergrond klinkt zacht muziek. Muziek die uit een glazen speaker komt. In het midden staat een grote houten tafel met een groot wild boeket. Als je verder naar achteren loopt kom je in een soort shop in shop. Een leren grote bank. Mooie wollen truien aan hangers en in midden op de tafel staan wat accessoires. Het is een beleving.
St. Vincent is een ruimte die steeds opnieuw gevuld door ontwerpers, designers, creatievelingen en ambachtslieden. Een mix van winkel, kunst en gastvrijheid opgericht in 2015.  Hierdoor kun je er ook terecht voor een goede filterkoffie die met liefde voor je gemaakt wordt. Toen ze het kleine dienblad voor mij neerzette met het glazen kannetje koffie dacht ik nog slappe bak. Ik kon zo door de koffie heen kijken, maar niets was minder waar. Het was een heerlijke kop koffie aan een grote houten tafel met uitzicht op alle mooie spullen in een oase van rust.

St. Vincent
Kleine Markt 13
2000 Antwerpen

Schuin tegenover st. Vincent zit trouwens een hele leuke kookwinkel HNGRY. Als echte foodie is dat zeker even de moeite waard om daar een rondje door heen te lopen.

Gebakje eten bij Lints
Als je in Belgie bent kan je niet naar huis gaan zonder bonbons. In de patisserie van Lints ben je op het juiste adres. Genoeg keuze uit verschillende bonbons. Dat was dan ook de reden dat wij naar binnen liepen. Alleen achter de bonbons stonden ook nog prachtig opgemaakte gebakjes verscholen. Daar konden we maar moeilijk nee tegen zeggen. Ja en welke kies je dan?
Het frambozen gebakje was eigenlijk te mooi om op te eten, maar veel te lekker om te laten staan. De roomboterkoek was gevuld met heerlijke room, jam en frambozen. Krijg je al trek?

Lints
Vleminckveld 68
2000 Antwerpen

Overnachten
Nu wil je vast ook wel weten in welk hotel wij sliepen? Wij hadden niet voor een hotel gekozen, maar voor een studio. In de studio was een klein keukenblokje met een kleine zithoek en eetkamertafeltje. Achter het zitgedeelte stond het grote bed.  Ook was deze studio voorzien van een luxe badkamer. De reden dat wij voor een studio kozen, was vanwege het weer. In januari heb je grote kans op slecht weer en als je dan genoodzaakt binnen moet blijven is het fijn als de ruimte groter is dan een gemiddelde hotelkamer. De keuze van deze studio was niet alleen vanwege het weer, maar ook vanwege de locatie. The Soul zit namelijk in Antwerpen zuid.

The Soul
Marnixplaats 15
2000 Antwerpen

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)