Zondagmorgen. Dat is ontbijt op bed dag of beter gezegd ontbijt in bed dag. Het scheelt dat mijn keuken op slechts zeven stappen van mijn bed verwijderd is, anders zou ik denk niet terug gaan in bed als ik mijn ontbijt gemaakt heb. Ik vind ontbijt in bed gewoon erg fijn. Die kruimels kunnen mij gewoon niet zoveel schelen. Ik probeer het liefst ook elke zondag weer iets anders te maken. Alhoewel ik een verse jus en een croissant of een lekkere yoghurt ook niet vervelend vind.
Afgelopen week had ik een peren vijgen crumble gemaakt. Erg lekker, maar eigenlijk een beetje zwaar en een beetje herfstachtig voor de vroege morgen. Vandaar dat ik dacht aan een havermoutcrumble met aardbeien. Lekker zomers.
Dit recept is voor vier porties, maar mocht je een grote trek hebben dan is deze crumble helaas maar geschikt voor twee porties.
Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan steunen via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
Recept: Havermoutcrumble met aardbeien
Wat heb je nodig:
- 100 gram havermout
- 50 gram amandelschaafsel
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 theelepels koekkruiden
- 2 eetlepels ahornsiroop of een andere zoetstof
- 300 gram gehalveerde aardbeien
- vierkante ovenschaal ( 21 x 21)
Hoe maak je de crumble?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een grote kom de havermout, het amandelschaafsel, de koekkruiden, de kokosolie en de ahornsiroop
- Verdeel de aardbeien over de bodem van de ovenschaal.
- Verdeel daarna het havermout mengsel over de aardbeien
- Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven totdat de crumble goudbruin is.
- Laat deze nog circa 15 minuten afkoelen en serveer deze lauwwarm eventueel met wat yoghurt of kwark.
Smullen maar!
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
- Havermoutcrumble met aardbeien - 15/09/2023
- Smoothiebowl choco loco - 04/09/2023
- Flammkuchen met gegrilde groenten - 26/06/2023
Trackbacks / Pingbacks