Oktober zou uitgeroepen zijn tot maand van de pompoen. Je kunt ze op dit moment bij heel veel winkels kopen. Heel lang wist ik niet eens dat je pompoen kon eten maar dacht ik dat het alleen als decoratie was voor Halloween. Ik heb zo’n twee jaar geleden ontdekt dat pompoensoep heel lekker is maar zelf maken ja dat deed ik toch niet. Het leek mijn zo’n drama om de pompoen te schillen. Als je kiest voor de Hokkaido pompoen je weet wel die kleine oranje biologische pompoenen die nu overal te koop zijn hoef je die niet eens te schillen. Dit maakt pompoensoep maken een stuk makkelijker. Ook kun je bij veel supermarkten pompoenblokjes in het vriesvak vinden.

Recept: Pompoensoep met kokosmelk

Wat heb je nodig voor 8 kommen pompoensoep?

een grote pan

  • 1 ui, in ringen
  • 1 teen knoflook, fijn gesneden
  • 1 winterwortel, in stukken
  • 1  biologische pompoen van +/- 1 kilo, in blokjes met schil
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 liter groentebouillon
  • verse peterselie naar smaak
  • peper naar smaak
  • kokosolie
  • Ter garnering bosui en pompoenpitten

Hoe maak je deze soep?

  1. Snijd allereerst de pompoen in blokjes. Doe dit door eerst pompoen in schijven te snijden en de pitten en de draden te verwijderen. Hierna kun je het in blokje snijden. De schil kan eraan blijven.
  2. Zet een grote soeppan op het vuur. Smelt hierin een eetlepel kokosolie en fruit hierin de ui en de knoflook. Doe de blokjes pompoen en stukken wortel erbij. En bak even kort mee.
  3. Voeg de bouillon eraan toe. Breng de bouillon aan de kook en laat het in zo’n 30 minuten doorkoken. De pompoen moet lekker zacht worden.
  4. Zet het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa. Roer nu de kokosmelk erdoor heen. Vind je de soep nu te dik? Voeg er wat extra water aan toe. Breng op smaak met peper en verse peterselie.
  5. Garneer met pompoenpitten en fijn gesneden bosui.
Eet smakelijk!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)